donderdag 2 juni 2016

Werkgroep en omwonenden wijk Frankrijk blij met voorkeurslocatie B&W

College van B&W handhaaft voorkeurslocatie ‘Newtonweg’

Op 10 december j.l. heeft de commissie Ruimte van de gemeente Harderwijk vergaderd over het raadsvoorstel “Locatiestudie crematorium”.
In het kader van deze behandeling zijn toen door verschillende raadsfracties vragen aan het college gesteld over aspecten die niet of onvoldoende aan de orde kwamen.
Deze vragen zijn inmiddels beantwoord en zijn besproken tijdens de commissie Ruimte van 19 mei j.l. op het Stadhuis.
Vanwege hun betrokkenheid bij dit onderwerp hebben een aantal leden van de werkgroep ‘geen crematorium in wijk Frankrijk’ van de gemeente een uitnodiging ontvangen om deze bijeenkomst bij te wonen. De vergadering vond plaats in de Raadzaal en was informatief van aard.

Kort samengevat komt het erop neer dat het college van B&W als voorkeurslocatie de ‘Newtonweg’ handhaaft.

De locatie ‘De Elzenhof’ is voor het college alleen interessant als er (ter ontlasting van de woonwijk) een ontsluitingsweg wordt aangelegd.
De kosten van een dergelijke ontsluitingsweg zijn dermate hoog dat het college dit financieel niet verantwoord acht.
Daarnaast zou deze (nieuwe) aanrijroute niet in een natuurlijke en groene omgeving komen te liggen hetgeen niet echt gepast en ‘sfeervol’ overkomt.
De voorkeurslocatie van het college van B&W is de Newtonweg en deze voorkeur wordt niet herzien.
Uiteraard is de werkgroep ‘geen crematorium in wijk Frankrijk’ erg blij met het collegestandpunt!



Wethouder de Jong meldde tenslotte nog dat er onlangs een brief van een marktpartij is ontvangen. Deze marktpartij verzoekt om een heroverweging van de voorkeurslocatie ten gunste van de Ceintuurbaan. Deze brief moet nog door het college van B&W behandeld worden.

Het Presidium (de voorzitter en alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad) zal binnenkort een besluit nemen over hoe de procedure nu verder verloopt.

We hopen uiteraard dat het collegestandpunt ondersteund zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten