zaterdag 31 januari 2015

Een aantal reacties die via mail, Blog, Facebook of de Petitie-site binnen gekomen zijn... (bericht 7)

# 1:
Elders (Apeldoorn) betrof het een aanvraag van uitvaartondernemers. Dan kan je als gemeenteraadsfractie rekening houden met wat er leeft onder de mensen en een objectieve belangenafweging maken (daarvoor ben je immers gekozen). Dat ligt anders als je als gemeente zelf een crematorium wil exploiteren. Dan is er van een objectieve belangafweging opeens geen sprake meer (uitsluitend eigen belang, dus) en is de mening van de kiezer onbelangrijk geworden. Het hemd is ook hier weer nader dan de rok...

#2:
Misschien had de gemeente een paar jaar geleden moeten beslissen om er een crematotium neer te zetten. Had deze waarschijnlijk in niemand z'n achtertuin gestaan. Dan was er waarschijnlijk geen enkele woning in het laatste gedeelte van de wijk Walstein verkocht. Even een opfrisser. De palingrokerijen zijn destijds toch , wegens rook/stankoverlast, vanuit de "binnenstad" verplaatst naar elders. Waarom liggen de eenden- en kalverhouderijen achter een stankwal in het buitengebied? Wie is dan hypocriet? Bovendien waar hebben we het over, aan de ene kant hebben we de N302(met z'n vervuiling), en aan de andere kant een crematorium, BBQ's, open haarden, paasvuren , eenden- en kalverhouderijen, alles branders en noem maar op wat nog meer. Lekker het hele jaar, je ramen en deuren gesloten houden. Ik ben blij met de maandelijks test van het landelijke alarm, hebben we daar ook nog iets aan.

#3:
Fijn dat de gemeente het proces nog even schetst. Heb geen idee welke locaties er worden onderzocht (kan de gemeente daar misschien iets over zeggen?) en wat de toetsingscriteria zijn (ben ik ook heel benieuwd naar) maar ik durf de uitkomst van het locatieonderzoek wel te voorspellen....
Mij is het wel duidelijk, de kaarten zijn geschud. Voor de vorm wordt er nu nog wat onderzoek gedaan. Dat (gemeenschaps)geld had de gemeente zich wel kunnen besparen.
En zoals hiervoor ook al door iemand is opgemerkt, eerst een woonwijk vol bouwen en als alle bouwgrond is uitgegeven diezelfde woonwijk vervolgens met een crematorium (met alle gevolgen van dien) opzadelen, komt op mij over als meer dan onbehoorlijk bestuur. Een fraai staaltje van politiek opportunisme!

#4:
De hele dag zijn we straks met de dood bezig! Er zijn crematoria die om half 10 beginnen (dan krijg je wel korting!) en de laatste plechtigheid kan om half vier zijn. Dus als je naar je werk gaat loop je de kans een stoet tegen te komen, als je de kinderen van school haalt, ze weer naar school brengt, als je de hond uit laat, met de kinderen naar de speeltuin gaat, naar zwemles of gitaarles ga zo maar door. Constant de dood om je heen, om depressie van te worden. En dan nog nog het feit dat het wel zo netjes is om te wachten totdat de stoet voorbij is, dat heb ik in ieder geval meegekregen van thuis. Bedankt gemeente als jullie dit doorzetten!

#5:
Als bewoners van wijk Frankrijk worden wij hier niet vrolijk van.
De gemeentelijke website "schetst" het al zo dat er al voor de Elzenhof gekozen is, "maar nog geen besluit" (tuurlijk, dat hebben we vaker meegemaakt).
En het wordt "kleinschalig" & dat nabestaanden niet ver hoeven te reizen? Wij kunnen ons niet voorstellen dat het alleen voor inwonenden voor gemeente Harderwijk wordt...
Gezien de afstand tot de dichtsbijzijnde andere crematoria (Zeewolde, Biddinghuizen, Apeldoorn/Ugchelen), is het wel duidelijk dat dit crematorium ook een regiofunctie zal gaan vervullen.
En uiteraard zeer aantrekkelijk voor de exploitant (de gemeente?), alle faciliteiten (parkeren, ontvangst, zalen, begrafenisondernemers gericht op Elzenhof) zijn al aanwezig.
Al met al een zeer discutabele ontwikkeling.
#6:
Hallo, wat ik raar vindt is het volgende crematorium Heidehof Ugchelen half in het bos, heeft nog 30 woningen in de buurt. Crematorium Yarden Lelystad ook half in het bos met 0 woningen in de buurt. Crematorium Almere zitten de woonwijken op een gepaste afstand vandaan. Crematorium CBA Amersfoort half in het bos op een gepaste afstand nog geen 10 woningen. Crematorium Heerlen half in het bos en op een gepaste afstand alleen maar bedrijven (industrie terrein).Crematorium Schot...erhof Heerenveen half in het bos/weilanden op een gepaste afstand woningen en bedrijfspanden.
Op al deze crematoriums ben ik geweest (veelal voor overlijden en 1 maal voor sollicitatie) en het is me altijd op gevallen grote parkeerplaatsen van ongeveer 150 tot 200 auto's, alleen bij Heerlen was het al te klein met directe verbindingen aan een hoofdweg en allemaal in een rustige gebied.
Tja en dat kan niet bij de Elzenhof, midden in een woonwijk, wat bezield de betreffende personen om dit te gaan besluiten................... voor de rest hou ik mijn mond dicht voordat ik iets verkeerd zeg en boos word!
#7:
Ook wij zitten hier helemaal niet op te wachten. Er zijn tal van betere locaties te bedenken. In ieder geval niet direct naast een woonwijk. En al zeker niet als de infrastructuur in het geheel al niet deugd!
#9:
Als jullie in actie willen komen of wllen demonstreren, bericht je mij maar dan kom ik meteen.
toemend verzet tegen mogelijk crematorium in woonwjk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten