donderdag 12 maart 2015

Gesprek met wethouder J de Jong (bericht 8)

Afgelopen dinsdag heeft de  “Werkgroep Ongeruste Buurtbewoners inzake een Crematorium in een woonwijk” een gesprek gehad met wethouder dhr. J. de Jong en dhr. Bakema.  In een openhartig gesprek is er geluisterd naar elkaars argumenten en is onze ongerustheid gedeeld met de projectleiders van een toekomstig crematorium (maar lang niet weggenomen).
J de Jong 
Duidelijk werd dat de komst van een crematorium op de locatie De Elzenhof onlosmakelijk verbonden zal zijn met de komst van een peperdure nieuwe ringweg om Hierden (heeft dit effect? - navigatiesystemen nemen de snelste/kortste route).
De gemeente doet momenteel onderzoek naar de gevolgen van de komst van een crematorium. Hierbij kunt u denken aan  onderzoek naar eventuele milieuverontreiniging (deze week zelfs in het nieuws dat niet alleen fijnstof de levensverwachting doet dalen maar ook de uitstoot van NO2/NOx door het verkeer en dat de regelgeving onvoldoende is), verkeerssituaties, uitstraling, kostenplaatje, draagvlak en de gevolgen van de luchtkwaliteit voor de volksgezondheid.
Voor ons staat vast dat wij geen crematorium willen in de nabijheid van een woonwijk waar zoveel gezinnen met kinderen wonen.
In de afweging naar een locatie lijkt de wethouder echter minder gevoelig te zijn voor het aantal bewoners / omwonenden die overlast kunnen ondervinden. Alleen al in wijk Frankrjk wonen bijna 3000 mensen en dan hebben we het nog niet over de mensen buiten de wijk, langs de toegangswegen of de mensen uit Hierden.
We hebben daarom heel hard uw handtekening nodig.
Uw handtekening kan eraan bijdragen dat de komst van een crematorium niet in de nabijheid van zoveel bewoners geplaatst wordt en kan eraan bijdragen dat men kiest voor een ander alternatief. We zijn er nog niet.
Teken alstublieft de petitie als u dit nog niet heeft gedaan!

NB. we hebben nog een aantal vrijwilligers nodig voor onze toekomstige acties. Samen de schouders er onder en vele handen maken licht werk. Bent u ook ongerust en wilt u ook een bijdrage leveren? Mail ons dan even via contactformulier op de Blog (rechterzijde) of direct naar geencrematoriumwijkfrankrijk@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten