dinsdag 23 juni 2015

Afspraken ... en rapport ? bericht 9

10 Maart j.l. hebben we met de wethouder gesproken. Hij zou ons regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. We hebben de contactgegevens doorgegeven en hebben weken gewacht op een nieuw gesprek met de wethouder.
Vóór de wijkbijeenkomst(en) zouden we zowieso nog een persoonlijke terugkoppeling krijgen!

Ondertussen hebben we de raadleden op de hoogte gebracht van onze zorgen. Totaal geen reactie... van onze volksvertegenwoordigers...

Schets onze verbazing: een uitnodiging op de mat voor een wijkbijeenkomst!

Onlangs heeft de gemeente haar rapport afgerond ... echter het lijkt er op dat:

1.       Bij de locatie-onderzoeken lijkt de financiële afweging leidend; er wordt op deze manier geen objectieve keuze gemaakt, steeds komt het financiële aspect als eerste naar voren.

2.       In de afweging voor de Elzenhof wordt met betrekking tot de verkeersproblematiek gesproken over een mogelijke oplossing middels een rondweg om Frankrijk heen die aansluit op de rotonde Newtonweg-Zuiderzeestraatweg. De kosten van realisatie van deze weg worden niet in de afwegingsfactoren meegenomen. Is dit wel het geval, dan ziet het kostenplaatje er heel anders uit.

3.       De weerstand van bewoners plan Frankrijk komt niet uit de verf. Er wordt alleen gesproken over bezwaar tegen verkeersoverlast, aan het emotionele aspect wordt totaal voorbij gegaan. Een crematorium hoort niet in of bij een woonwijk.

4.       De gemeente spreekt over een statig karakter van de Elzenhof, maar gaat hierbij voorbij aan, de storende aanwezigheid van de elektriciteitsmasten, drukte van de hondenclub en tennisvereniging

5.       Ook wordt voorbij gegaan aan de auto-problematiek (drukte / uitstoot) voor de spelende kinderen, bewoners van plan Frankrijk en het  in het park met moestuin.

6.       Opvallend is dat de stikstofdepositie voor een aantal bestemmingen in de nabijheid van Natura 2000 gebied een probleem kunnen vormen, maar niet voor de woonwijk Frankrijk, waarin de Elzenhof ligt. De woonwijk ligt nota bene slechts 700 meter van een Natura 2000 gebied verwijderd.  

7.       Bij realisatie van een crematorium op de Elzenhof wordt het open agrarische karakter van het buitengebied aangetast. Sterker nog, als de door de gemeente beoogde  ontsluitingsweg wordt gerealiseerd, is het open agrarische karakter van het buitengebied totaal verdwenen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten