woensdag 24 juni 2015

inloopavond de Sypel. Bericht 11


Op de inloopavond geweest donderdag 23 juni.

 
Bij de informatietafel bij het begin van de zaal vertelde de dame van de gemeente dat er een viertal locaties waren uitgezocht die redelijkerwijze in aanmerking kwamen voor de realisatie van het crematorium én dat er nog 6 locaties waren die eigenlijk al afvielen.
Bij de diverse locaties hing informatie vanuit het adviesbureau en de gemeente. Deze informatie was o.i. enigszins gekleurd aangezien de vergelijkingen vaak mank liepen. Het argument vóór de ene locatie werd niet genoemd bij andere locaties..

Tevens wist men ons te vertellen bij de informatietafel dat áls je nog wilde reageren met aanvullingen je dat die dag zelf óf uiterlijk op vrijdag erna kon doen. Hoe is dat mogelijk? De gemeente had naar het actiecomité aangegeven dat er tot 4 juli gereageerd kon worden.

Tussen de regels door beluisteren we een sterke voorkeur voor de elzenhof, vanuit de gemeente, terwijl er daar de meeste mensen / omwonenden er last van zullen krijgen! Op de memo's die geplakt konden worden stonden bij de elzenhof juist de meeste tegengeluiden!

Er werd bijvoorbeeld aangegeven dat een ringweg wel erg duur zou worden en dat die kans erg klein was dat deze er zal komen. Bovendien werd er gezegd dat daardoor de overlast langs de Vondellaan / Krommekamp en Walstein he grootst zou worden gezien de aanvoerroutes vanuit de wijde omtrek.

De grote vraag is nu wat weegt zwaarder: het belang van de bewoners of de financiële belangen van de elzenhof.

Op de vraag of we de wethouder nog konden spreken, aangezien de afspraken niet nagekomen zijn, werd er aangegeven dat hij op vakantie was. Hoe belangrijk is dit voor de wethouder - onze volksvertegenwoordiger! De allereerste bijeenkomst in november verlaat de wethouder (CDA) vroegtijdig de zaal. Dan maakt hij afspraken om het actiecomité op de hoogte te houden van de ontwikkelingen voordat deze inloopbijeenkomst plaats zou vinden ... we horen niets. Dan is er een inloopbijeenkomst gepland nét voor de zomervakantie waarbij er veel mensen al op vakantie zijn - dit was ook niet volgens afspraak!

Inmiddels zijn de aanvullingen op het rapport met de voorlopige handtekeningenlijst van de petitie naar de gemeente verzonden. Hopenlijk wordt er naar de bewoners geluisterd!

Wordt vervolgd .....  :-(

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten