vrijdag 13 februari 2015

Nog meer verkeersoverlast ...... (bericht 3)

De verkeersoverlast op de diverse toegangswegen naar de wijk is op dit moment al te merken. Regelmatig denderen de vrachtwagens en auto's door de 30km zone.
Van en naar het industrieterreintje of als shortcut naar Hierden. De navigatie houdt geen rekening met onwenselijke situaties voor spelende kinderen en kruisende fietspaden e.d.
Een verbod voor vrachtwagens hier én een betere handhaving van de snelheid zou al één ding zijn...

Echter wordt dit probleem alleen maar groter en zelfs veel groter..... Een mogelijke schatting is dat van de ongeveer 2-3 begrafenissen per week, het er dan wel 4 per dag kunnen gaan worden. Dat zijn wel 8 (!) begrafenisstoeten per dag (heen rijden en weer terug). Tel daar nog de losse bezoeken bij op van de mensen die daar een dienst willen houden, voorbereidingen, bezoek opgebaarden etc.. etc...

Begrafenissen zijn op dit moment van dien aard dat nu "af en toe" de directe woonomgeving vol staat met auto's, zelfs in het gras en de wadi's.  Maar wat als de intensiteit alleen maar gaat toenemen?

Een ringweg buitenom lijkt dan een oplossing ... daar zijn echter juist mensen gaan wonen voor de rust! Ze hebben vaak diep in de buidel getast om een stukje grond te kopen aan de rand van Harderwijk om er te genieten van de landelijke sfeer. Wordt hen dit dan zomaar ontnomen?
En wat te denken van de waardevermindering van de huizen? Dat gaat immers allemaal over "een goed gevoel hebben bij iets.."

Het plannen van een crematorium in de wijk is echt geen oplossing!
Het heeft een impact op de gehele omgeving van De Elzenhof!

  • Aanrij-routes zijn er niet op berekend.....
  • Verkeer wordt toch door de 30km wijk gestuurd door de navigatie.
  • Kinderen zien dagelijks rouwstoeten voorbij gaan, wat doet dat met hen..
  • De hoeveelheid fijnstof dat vrijkomt door het verkeer neemt gigantisch toe.
  • Mogelijkheid dat de wijk regelmtig wordt afgesloten door Brandweer bij calamiteiten (zie volgend bericht).
  • Niet iedereen rijdt netjes door naar de parkeergelegenheid bij De Elzenhof en parkeert in de wijk
  • Laat voor de uitvaart-/dienst? Nog even gassen dan maar... 






Er zijn veel meer plekken waar dit voor verkeersoverlast en parkeerproblemen heeft gezorgd, een greep uit de voorbeelden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten